top of page

Aflatot óvodapedagógusok tréningje, 4. alkalom. Szakmai találkozó a nyári program folytatásaként


Január 9.-én, Gödön újra találkoztunk az Aflatot programban résztvevő óvónőkkel. A találkozás alkalmával az elmúlt négy hónap tapasztalatait osztották meg egymással a résztvevők.

Mint, ahogy erről korábban beszámoltunk, a tavaly augusztusban 11 óvoda óvónői és vezetőik vettek részt az 'Aflatot- gyerekek szociális és pénzügyi készségfejlesztése' módszertani tréningen és amit elméletben és egy kis gyakorlatban elsajátítottak, azt a heti foglalkozástervbe beültetve meg is tartottak.

Ezen a napon, az óvodákban megtartott foglalkozások tapasztalatait jártuk körbe, kis és nagycsoportos formában, levontuk a tanulságokat, illetve beszélgettünk a jövőbeni együttműködésekről, a program folytatásáról és nem utolsó sorban örömben voltunk együtt, erősítve az Aflatot pedagógusi közösséget.

A találkozás folytatásaként, a felmerül igények és tapasztalatok alapján, néhány óvodapedagógussal tovább fogjuk fejleszteni az Aflatot kézikönyvhöz kapcsolódó Családi eszköztárt', amely a szülőket segíti a gyerekeikkel való foglalkozásokhoz, Célja, hogy az Aflatot stratégia részeként, bevonja a családokat a gyerekek tanulási és fejlődési folyamataiba tudatosabb módon.

Hogy mért van erre szükség? Erről a írunk a következő híreinkben.

bottom of page