top of page

Szülősegítő foglalkozások a Gondoskodás Gyermekeinkért Alapítvánnyal

2014 óta tartunk rendszeresen szülősegítő foglalkozásokat a Xv. kerületi FENO súlyosan, halmozottan sérült fiatal gondozottjainak szülei számára. 

A szülők a foglalkozások keretében sokféle készséget sajátítanak el, melyek segítik oldani élethelyzetükből adódó elszigeteltségüket. Olyan technikáákat tanulunk, melyek segítenek megmutatni a nagyvilág számára a szülőket érintő problémákat. 

2017-ben a szülők konferenciát is szerveztek, melyre több mint 140 szakembert, döntéshozót és érintett szülőt hívtak meg. 

A szülők egymás támogatására létrehoztak egy zárt titkos csoportot és egy Facebook oldalt is, melyen rendszeresen friss híreket közölnek a csoport tevékenységéről. 

Partner szervezetünk, a Gondoskodás Gyermekeinkért Alapítvány programjára szeretnénk felhívni a figyelmet. Az Alapítvány szorosan együttműködik a XV. kerületi FENO-val, ahol napközbeni ellátásban vannak azok a fiatal, súlyosan, halmozottan sérült emberek, akiket családjuk otthonukban nevel. Munkatársaink szülőket segítő foglalkozásokat tartanak. 

A Gondoskodás Gyermekeinkért Alapítvány 2017. március 22-én Szakmai Tanácskozást szervezett "Életünk értelme" Súlyosan és halmozottan sérültek helyzete ma Magyarországon címmel. A rendezvényen szakpolitikai, egészségügyi és szociális ellátórendszeri oldalról közelítjük meg a témát. A rendezvény helyszíne: Budapest, XV. kerület Polgármesteri Hivatal Díszterme. A rendezvény ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Jelentkezni a "Jelentkezési Lapon " lehet 2017. március 15-ig. Szeretettel várjuk az érdeklődőket.

​Fontos linkek:

  • A Gondoskodás Gyermekeinkért Alapítvány
    honlapja elérhető itt:

  • Interjú a szülőcsoport egy tagjával itt:

"Megtaláltam a fiam helyét,

most már nyugodtan meghalhatok"

  •  Facebook Oldal: 

bottom of page