top of page

Elindult a trénerképzés

Örömmel adunk hírt arról, hogy az Aflatoun International's - Training for trainers/teachers című projekt keretében, az Aflatoun szemlélet és módszerek megismerése, az Aflateen tananyag megértése valamint a tananyag átadás módszertanának elsajátítása címmel elindítottuk a több alkalomból álló workshopunkat tapasztalt, készségfejlesztésben jártas szakemberek részvételével.

A workshopok sikeres elvégzése után ők fogják képezni azokat a pedagógusokat, akik a diákokat szociális és pénzügyi ismeretekre oktatják majd, szerte az országban.

A tréning célja, hogy a trénerek elsajátítsák azokat a különféle módszereket, amelyeknek segítségével a fiataloknak meg lehet tanítani a következőket:

  • vannak jogaik és kötelezettségeik,

  • felelősek a saját- és környezetük erőforrásaiért,

  • tervezés és tudatos a pénzkezelés,

  • társadalmi és pénzügyi vállalkozások indításának alapjai


           

Az első alkalommal az Aflatoun szemlélettel és az öt alapelemmel ismerkedtek a résztvevők. A későbbi alkalmak erre az öt alapelemre építve, különféle módszerek megismerésével és elsajátításával valósultak meg.

Az egy-egy napos workshopok keretén belül a résztvevők begyakorolták az Aflatoun program által kínált pénzügyi és szociális készségfejlesztő ismeretekhez kapcsolódó feladatokat és módszereket, valamint átadták egymásnak a témában hasznosítható egyéb módszertani ismereteiket és megosztották egymással hasonló tapasztalataikat.

 

A program az Afatoun International civil szervezet támogatásával, tananyagainak felhasználásával és a Csoport - téka Egyesület közreműködésével, önkéntes munkájának hozzájárulásával valósul meg 2017-ben, április és augusztus között.

bottom of page