top of page

Aflatot bemutató program Nagykátán



Az Aflatot programban résztvevő óvodák támogatása keretében, a héten a Nagykáta Városi Napközi Otthonos Óvodába látogattunk, ahol a Méhecske csoport vendégei voltunk. Az óvodában kedves pedagógusok fogadtak és lelkes gyerekek.

Pozsonyi Alexandra óvónő meghívására érkeztünk, aki az Aflatot program népszerűsítésére és megismertetése céljából tartott bemutató Aflatot foglalkozást az érdeklődő pedagógusoknak, kollégáknak.

A foglalkozást szabad játékválasztással kezdték a gyerekek, Aflatot feladatlapokon dolgoztak: színeztek, kirakós játékot játszottak, a harmadik csoport pedig egy finommotorikát fejlesztő, rajzos feladatlapot kapott. Ez után körbeültek a gyerekek és a barátságról hallgattak egy mesét az Aflatot tanári kézikönyvből, utána pedig beszélgettek a barátságról és játszottak együtt.

A feladatok célja szociális készségeik fejlesztése volt. A gyerekek válaszaiból szépen látszott, hogy hogyan formálja a szemléletüket a foglalkozás. Például beszélgettek a barátságról, ami után a gyerekek rögtön segítettek is egymásnak, ígéretet tettek név szerint, hogy holnap reggel kinek segítenek a csoportban a rendrakásban. Ezt a hozzáállást tudatosan erősíti a gyerekekben a későbbiek folyamán az óvónő, így válik attitűddé az a szemlélet, hogy segítsünk egymásnak, felelősek vagyunk magunkért és a közösségünkért.

Utána az óvodavezetővel és a többi pedagógussal beszélgettünk a programról, a további lehetőségekről, a hosszú távú együttműködésről.

Köszönjük Pozsonyi Alexandra óvónőnek a lelkes elköteleződést a programban, az óvoda vezetőjének pedig a nyitottságot a program befogadására

bottom of page